Acupunctuur

In de Chinese acupunctuur tracht men de verstoorde energie van het individu en de organen terug in balans te brengen. Men stelt eerst een diagnose en aan de hand daarvan wordt de behandelingsstrategie bepaald, waarna er specifieke punten aangeprikt worden.

Deze acupunctuurpunten hebben een andere elektrische weerstand op de huid in vergelijking met de rest van het huidoppervlak. Wanneer de correcte punten gestimuleerd worden, krijg je zowel een plaatselijke reactie als een reactie op het hele lichaam.

*plaatselijk krijg je een betere doorbloeding, een ontstekingsremmend effect, een pijnstillend effect en de lokale zenuwuiteinden worden gestimuleerd.

*Algemeen worden de orgaanfuncties verbeterd wanneer je de juiste punten aanprikt, ook wordt de algemene weerstand van de patiënt versterkt. De energiebanen worden vrijgemaakt zodat genezing kan optreden.

Zo hangt alles samen en worden in de acupunctuur verbanden gelegd tussen verschillende klachten, het gedrag en de organen. Er wordt naar het dier in zijn geheel gekeken, een holistische aanpak dus.

Na behandeling van de fysieke klachten, zie je ook dikwijls een verbetering van de mentale klachten. Met acupunctuur worden ook met succes dieren behandeld met alleen mentale of gedragsproblemen.
De meeste dieren laten hun heel goed prikken (zeer dunne naalden), tot verbazing van de eigenaars, moest het toch te moeilijk gaan dan passen we acupressuur toe.

Enkele voorbeelden die baat hebben bij acupunctuur:
– Oude dieren
– Rug- en gewrichtsproblemen
– Verslechterde conditie van het dier
– Spijsverteringsproblemen
– Urineweg klachten
– Neurologische aandoeningen
– Gedragsproblemen zoals angst of agressie …